Anamarija MILIĆ

HRVATSKA, 1989.

ANAMARIJA MILIĆ rođena je 2. rujna 1989. u Zagrebu. Potječe iz obitelji glazbenika. Violinu uči od svoje 5. godine u klasi prof. Helene Žubrinić , od 1999. do 2002. kod prof. Armina Sešeka (Ljubljana). Pohađala je seminare kod prof. Z. Brona, A. Kouchner, L. i M. Sorokowe, Y. Korchynskog, I. Petrushevskog i B.Belkina. Nastupala je u 40 – tak gradova Hrvatske, Slovenije, Rusije, Italije, Austrije, Lichtensteina, Bosne i Hercegovine, Srbije, Češke, Rumunjske, Poljske, Francuske i Nizozemske. Predstavljala je mlade hrvatske glazbenike na koncertima u Moskvi u organizaciji Međunarodnog dobrotvornog fonda „Vladimir Spivakov“. Nastupala je uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Varaždinskog komornog orkestra i Simfonijskog orkestra HRT-a.
U listopadu 2004. godine svirala je na prvom koncertu violinističkog ciklusa „Audijencija“ (ciklus koncerata u dvorani Lisinski na violini King). Na natjecanjima za mlade violiniste osvojila je brojne nagrade, između ostalog tri prve nagrade na državnim natjecanjima (2000., 2002., 2004.), dvije prve nagrade na natjecanju Alpe-Adria ”V. A. Marcosig” (Gorizia, 2000. i 2002.), drugu i treću nagradu na natjecanju ”Petar Toškov” (Beograd, 2001., 2002.), prvu nagradu na natjecanju ”Verdi Note” (Rim, 2001.), te treću nagradu na natjecanju ”Jeunesses Musicales” (Bukurešt, 2003).
2005. sa šesnaest godina upisuje studij na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu u klasi prof. Gorana Končara, a od 2007. studira u  klasi prof. Leonida Sorokowa. Akademsku godinu 2008/9. provela je na Univerzitetu za glazbu i izvođačku umjetnost u Beču gdje je pozvana u klasu prof. Stefana Kamilarova u sklopu programa razmjene studenata. U rujnu 2009. završila je dodiplomski studij kao drugi najbolji student generacije, a 2010. diplomirala je solistički smjer Master programa kao najbolji student generacije Muzičke Akademije Zagreb. Iste godine nastavlja postdiplomski studij u klasi renomiranog solista i pedagoga Borisa Belkina na Konzervatoriju Maastricht, Nizozemska, kojeg završava u travnju 2012.
Od lipnja 2012. stalni je vanjski suradnik Simfonijskog orkestra HRT-a, redovito surađuje sa Hrvatskim komornim orkestrom, te je suosnivačica Hrvatskog klavirskog tria zajedno sa Petrom Gilming (klavir) i Petrom Kušan (violončelo). Od siječnja 2014. zaposlena je kao nastavnica violine na GU Elly Bašić, Zagreb. 2015. osvaja diplomu na tribini Darko Lukić za recital s Petrom Gilming, a 2016. na istoj tribini osvaja Nagradu dvorane kao članica Hrvatskog klavirskog tria. 2016. je i pobjednica Bistričkog zvukolika, te dobitnica 3.nagrade na natjecanju Papandopulo.
Prvi izlučni krug
J. S. Bach: Ciaccona iz 2. partite za violinu solo u d-molu, BWV 1004
N. Paganini: Dva capriccia iz op. 1 za violinu solo: 21, 24
F. Krežma: Scherzino za violinu solo (arr. by G. Končar)

Drugi izlučni krug
W. A. Mozart: Prvi stavak koncerta za violinu i orkestar u A – duru, KV 219
C. Franck: Sonata za violinu i glasovir u A – duru
C. Saint-Saëns: Caprice d’apres l’etude en forme de Valse Op.52 No.6 (arr. by E. Ysaye)

Finale
J. Sibelius: Koncert za violinu i orkestar, op. 47 u d-molu