12. Međunarodno
violinističko
natjecanje

Vaclav Huml

1. - 7. listopad 2021.

Glazbena pozornica

Poslušajte izvedbe svih kandidata koji su prošli u polufinale na našoj online platformi Glazbena pozornica i glasajte za najbolju izvedbu skladbe Brune Vlaheka: Perpetuum II.
Nagrada publike je vrhunska kutija za violinu Accord Case, našeg partnera iz Pule.

Stoga glasajte od danas pa sve do srijede 6. listopada u 23:59 i svojim glasom omogućite najboljem da osvoji nagradu.

Bruno Vlahek o skladbi Perpetuum II..

Glazbeni materijal za Perpetuum potječe iz posljednje od mojih 5 etida za violinu nastalih 2018. godine. Iako slijedi istu ideju, u tom je ciklusu Perpetuum predstavljen u sažetijoj i izvođački pristupačnijoj verziji, dok je originalna verzija tek trebala dočekati svoje finalno izdanje.
Drago mi je da se to dogodilo upravo za Međunarodno violinističko natjecanje Vaclav Huml. Nadovezujući se i simbolički na spomenutu verziju, skladba nosi naziv Perpetuum II i donosi bit originalne glazbene misli u svojem punom sjaju.
Ova minimalističko-impresionistička skladba zamišljena je na način da kako čega, tako i nestaje ni u čemu. A u imaginaciji (ili realnosti?) se ponovno rađa, te se taj
krug neprekidno ponavlja. Slika je to zalaska sunca na morskom horizontu koje nestaje u daljini. Onome tko ga promatra prvi put, zasigurno nije pri pomisli da će iduće jutro ponovno izići, ali s druge strane, već ga obuzima određen osjećaj sjetnosti prema nečemu što se polako raspršuje i gubi. Njena je bit prenijeti atmosferu i unutarnji osjećaj pri pomisli na taj fenomen koji je prisutan svuda oko nas, a možda najviše u životnom ciklusu koji je ljudskom biću i dalje veliki misterij. Vjerujem da svatko od nas nosi to pitanje u sebi i ima svoj duboko individualni odnos prema njemu.

This poll has ended (since 1 year).

Dragi posjetitelji,

ovdje možete glasati za najbolju izvedbu kompozicije T. Buritcha: Some like to show it off i odabrati dobitnika Accord case kutije za violončelo!
Odabirom fotografije natjecatelja možete preslušati izvedbu svih 26 polufinalista i svojim glasom odlučiti tko će dobiti ovu vrijednu nagradu klikom na ime vašeg odabranog izvođača.

NAPOMENA: Glasanje je moguće samo jednom - nakon glasanja prikazat će se trenutni rezultati.

Leon Korman
Hrvatska / Croatia, 2002.
49.31%
On-You Kim
Južna Koreja / South Korea, 2001.
37.43%
Cornelia Machuletz
Njemačka / Germany, 1996.
6.50%
Tao-Yuan Hsiao
Tajvan / Taiwan, 2007.
3.71%
Kaewon Ma
Koreja / Korea, 1993.
0.92%
Tvrtko E. Galić
Hrvatska / Croatia, 1993.
0.90%
Ivan Graziani
Hrvatska / Croatia, 1997.
0.45%
Amia Janicki
Austrija – Švicarska / Austria – Switzerland, 1997.
0.37%
Eimi Wakui
Japan, 1992.
0.26%
Sultan Rakhmatullin
Rusija / Russia, 2002.
0.15%

Hrvatski glazbeni zavod

Gundulićeva 6, Zagreb

Koncertna dvorana "V. Lisinski"

Trg Stjepana Radića 4, Zagreb